JADŁOSPIS 20.05 – 30.05.2019

Poniedziałek 20.05

Zupa z młodej kapusty z koperkiem, makaron farfalle z sosem bolońskim, owoc

Wtorek 21.05

Zupa koperkowa, pieczeń w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z kiszonych ogórków z cebulką

Środa 22.05

Zupa serowa, klopsy smażone, ziemniaki z zieloną pietruszką, surówka z młodej kapusty z rzodkiewką, marchewką, ogórkiem i koperkiem

Czwartek 23.05

Zupa jarzynowa, filet z kurczaka w sosie szpinakowo – serowym z makaronem, owoc

Piątek 24.05

Zupa pomidorowa, kotlet rybny, marchewka z groszkiem, ziemniaki z pietruszką

 

Poniedziałek 27.05

Zupa krupnik, makaron z twarogiem i truskawkami

Wtorek 28.05

Kotleciki siekane, mizeria z ogórka i rzodkiewki na jogurcie greckim, ziemniaki z zieloną pietruszką, woda owocowa

Środa 29.05

Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz po myśliwsku, kasza, owoc

Czwartek 30.05

Rosół z makaronem, udka z pieca, ziemniaki z pietruszką, marchewka z jogurtem i słonecznikiem

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

Płatność za obiady w maju 2019

20 dni x 6 zł = 120,00 zł

Małgorzata Jurek

608 103 088

 

 

 

 

 

SMACZNEGO !!!

 

Obiady gotowane zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.