JADŁOSPIS 18.02. – 1.03.2019 

Poniedziałek 18.02

Zupa z soczewicy, sztuka mięsa w sosie chrzanowym, ziemniaki z pietruszką, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami

Wtorek 19.02

Rosół tajski, kotleciki, gotowana marchewka, ziemniaki z zieloną pietruszką

Środa 20.02

Zupa jarzynowa, indyk w sosie serowo – szpinakowym, makaron świderki, owoc

Czwartek 21.02

Zupa kalafiorowa, ryba z pieca, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z pietruszką

Piątek 22.02

Zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i sosem owocowym

 

 

 

Poniedziałek 25.02

Barszcz zabielany z ziemniakami, kopytka z gotowaną kapustą

Wtorek 26.02

Kotlet z kurczaka, ziemniaki z mizerią, woda owocowa, owoc

Środa 27.02

Żurek z jajkiem, indyk w sosie chińskim, ryż paraboliczny

Czwartek 28.02

Zupa owocowa, ryba z pieca, surówka z kolorowych warzyw, ziemniaki z koperkiem

Piątek 1.03

Krupnik, pierogi z twarogiem i sosem owocowym

 

 

 
 
Płatność za obiady do 08.02.2019
20 dni x 6,00 zł = 120,00 zł
 

 

 

SMACZNEGO !!!

 

Obiady gotowane zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.